Αναμένονται αλλαγές στο Λύκειο

Θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών


Τη μείωση των μαθημάτων στη Δευτέρα και την Τρίτη λυκείου από του χρόνου, προανήγγειλε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Όπως είπε θα υπάρχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία οι μαθητές θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο.


Τόνισε ότι οι μαθητές θα έχουν λίγα μαθήματα επιλογής, στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες, όπως και στα βασικά μαθήματα.


Επίσης είπε ότι θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Θα υπάρχουν εξετάσεις εσωτερικές στο σχολείο και ο βαθμός θα συνδέεται με τα πανεπιστήμια, τα οποία θα ορίζουν τα μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή και τη στάθμιση της βαθμολογίας.


«Το Λύκειο θα είναι μια αυτόνομη μονάδα, όπου το παιδί ως πολίτης θα πρέπει να συμπληρώνει τη γνώση του» σημείωσε η υπουργός και τόνισε ότι μετά το 2013 θα έχουμε νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.


«Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που συζητάμε για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας» υπογράμμισε η υπουργός.


Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο ψηφιακό σχολείο. Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να λειτουργεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο η ύλη βρίσκεται στο διαδίκτυο και οι μαθητές μπορούν να ο παρακολουθούν ζωντανά από την οθόνη του υπολογιστή.


Η αρχή για το ψηφιακό σχολείο γίνεται από τα δημοτικά στα οποία θα πάνε φορητά εργαστήρια με υπολογιστές, που θα μπαίνουν στις τάξεις για να γίνεται το μάθημα, ενώ θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες στην β΄τάξη γυμνασίου.


Αλλά και τα παιδιά του λυκείου θα έχουν την υποστήριξη της διδασκαλίας από το διαδίκτυο.
Από το SKAI




Αλλαγές σημαντικές, δραστικές, καινοτόμες.....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80....
ΣΥΝΑΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ "ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ" ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση