Τι θα ισχύσει για τη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου από το επόμενο σχολικό έτος:

1.      Σε κάθε Γυμνάσιο θα διδάσκεται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής ή της Γερμανικής ή της Ιταλικής ή της Ισπανικής.
2.      Για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη  οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.
3.      Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση ή οργανική θέση έχουν δύο (2) ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ34, ΠΕ40) θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών του Γυμνασίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Διευθυντής του Γυμνασίου γνωστοποιεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στο σχολείο.
Οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγούνται στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανήκουν, σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπ/σης και μεριμνώντας για την αναλογική κατανομή των γλωσσών, αποφασίζουν μέχρι τις 24 Ιουνίου 2011 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα η οποία θα διδάσκεται στα Γυμνάσια κατά το σχολικό έτος 2011-12 και για τα επόμενα σχολικά έτη.
Για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου οι οποίοι στην Α΄ και Β΄ τάξη διδάχτηκαν διαφορετική γλώσσα από τη γλώσσα επιλογής του σχολείου υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
  • ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1982 (απαλλαγή μαθητών από την ξένη γλώσσα)
  • ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο Γυμνάσιο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.
  • Οι με αρ. πρωτ.  85970/Γ2/29-08-2006 (ΦΕΚ Β΄1415) και 89409/Γ2/08-07-2008 (ΦΕΚ Β΄ 1351) Υπουργικές Αποφάσεις και η με αρ. πρωτ. Γ2/4637/04-09-2001 απόφαση καταργούνται.
Από: esos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση